x
Sustine-ne cu un like:

Mecanex mizează pe o creștere cu 40% a cifrei de afaceri în 2018

 • Mecanex mizează pe o creștere cu 40% a cifrei de afaceri în 2018

  Mecanex mizează pe o creștere cu 40% a cifrei de afaceri în 2018

  Mecanex SA, compania românească specializată în producția de pompe industriale, își propune pentru anul 2018 atingerea unei cifre de afaceri în valoare de 3 milioane euro. În acest mod, firma botoșăneană are în vedere menținerea trendului ascendent în baza realizării financiare înregistrate în anul 2017, care se încheie cu o cifră de afaceri de 2.2 milioane euro și, implicit, cu o creștere de 37% față de 2016.

  Ne dorim să subliniem faptul că în anul 2016, cifra de afaceri înregistrată a fost de 1.650.000 euro, iar în anul 2017 s-a înregistrat o creștere de 37%, ajungând la 2.200.000 euro. Pentru anul 2018 se estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 40% față de anul 2017, atingând pragul de 3.000.000 euro. Creșterea cifrei de afaceri se bazează pe semnarea unor contracte cu o serie de clienți importanți, dar este și rezultatul serviciilor ireproșabile pe care compania Mecanex le oferă în permanență partenerilor săi.

  Firma Mecanex a preluat o parte din portofoliul firmei Aversa București, în anul 1985 și de-a lungul timpului a asimilat foarte multe produse noi, a investit în procesul tehnologic și a devenit singurul producător român de pompe industriale. 

  Mecanex SA a fost privatizată integral în anul 2001, demarând un amplu proces de reorganizare și retehnologizare. De atunci se află în continuă dezvoltare într-un mediu complex, pe o piață dinamică și competitivă. 

  În prezent, acționarul majoritar al companiei Mecanex este Ciprian Bidașcă, acesta ocupând și funcția de manager general al firmei care se află în zona industrială a orașului Botoșani și se întinde pe o suprafață de 45.000 mp.  

  Mecanex este lider de piață în producerea pompelor industriale, activând de peste 45 de ani cu un portofoliu impresionant pe întreg teritoriul țării. 

  Printre cei mai importanți clienți ai societății Mecanex se regăsesc: OMV Petrom, Arcelor Mittal, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica și Compania de Energie Electrică București, acestora alăturându-li-se un numar mare de clienți privați. De asemenea, compania colaborează de mai mult de opt ani cu parteneri din: Germania, Austria și Italia.

  “Pentru 2018, obiectivele Mecanex vizează, pe lângă menținerea trendului de creștere și dezvoltarea portofoliului de produse prin omologarea unor pompe noi, dar și achiziționarea unor utilaje care vor facilita creșterea volumului de produse fabricate. O altă zonă în care ne propunem dezvoltarea este cea a personalului. Pe parcursul următorului an ne dorim să creștem cu 20% numărul de angajați, în prezent în cadrul companiei noastre lucrând aproximativ 130 de persoane”, a declarat Ciprian Bidașcă, directorul general al companiei Mecanex. 

  Mecanex dispune de tehnologia necesară pentru a produce și executa o gamă variată de echipamente și agregate, turnate și prelucrate, cu utilizări în diferite domenii, după comenzile și proiectele clienților. 

  De asemenea, firma botoșăneană are o vastă experiență în domeniul irigațiilor, producând pompe cu randament crescut, la nivelul cerințelor pieței. 

  Pompele Mecanex, fabricate în Romania, se adresează unui spectru foarte larg de utilizatori din diferite domenii cum ar fi: 

  Industrial-diverse piese turnate din fontă, oțel sau bronz;

  Agricultură-pompe pentru irigații, pompe pentru desecări;

  Energetic-pompe pentru alimentare cu apă, pompe pentru condens;

  Construcții-pompe pentru vehiculat bitum, pompe pentru ciment;

  Industria chimică și alimentară-pompe de vid, pompe pentru combustibil;

  Minerit-pompe pentru evacuarea apei din mină;

  “Căutăm să aducem îmbunătățiri în mod constant, de la linia de produse, până la procesul de producție, tocmai pentru că astfel reușim să oferim de fiecare dată un produs și un serviciu pe măsura așteptărilor. Produsele Mecanex se adaptează în funcție de cerințele clienților, tocmai de aceea, de fiecare dată, încercăm să le oferim cele mai bune soluții”, a mai adaugat Ciprian Bidașcă, manager general Mecanex SA.

  Mecanex oferă soluții optime pentru montaj și punere în funcțiune, servicii de consultanță și nu în ultimul rând service în 24h, oriunde în România.  Echipa de profesioniști poate repara la cerere orice tip de pompă, în funcție de specificațiile tehnice. Firma Mecanex oferă servicii complete în producerea pompelor, pieselor de schimb pentru pompe, pieselor turnate sau prelucrate și construcțiilor sudate, adaptate la cerințele pieței.

  Sursa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=12026

 
 • 26
 • 13