x
Sustine-ne cu un like:

Mecanex a lansat cea mai performantă pompă de irigaţii de după Revoluţie

 • Mecanex a lansat cea mai performantă pompă de irigaţii de după Revoluţie

  Mecanex a lansat cea mai performantă pompă de irigaţii de după Revoluţie

  Mecanex Botoşani, singurul producător român de pompe industriale, a lansat un nou produs, proiectat şi produs în totalitate de inginerii botoşăneni. Noul model, MEX MV 300, este o pompă verticală, multietajată, echipată cu un electromotor situat în partea superioară a agregatelor. „Reprezintă cea mai inovatoare şi versatilă soluţie din momentul de faţă din domeniul pompelor şi poate fi folosită în sistemele de irigaţii, în alimentarea cu apă a localităţilor şi nu numai. Pompele MEX-MV 300 sunt echipate cu motoare nemţeşti şi sunt capabile să susţină debite de până la 1500 m3/h, pentru înălţimi de pompare de maximum 110 metri”, a declarat Ciprian Bidaşcă, managerul Mecanex.

  Modelul este destinat vehiculării apei curate, dar poate vehicula şi apă uşor impurificată, cu suspensii solide de până la 300 mg/l.

  Mecanex SA Botoşani este o firmă cu capital privat integral românesc, fondată în anul 1972. În prezent, acţionarul majoritar este Ciprian Bidaşcă, care ocupă şi funcţia de manager general. Firma se află în zona industrială a oraşului Botoşani, are aproximativ 140 de angajaţi şi se întinde pe o suprafaţă de 45.000 mp.

  Lansare în prezenţa ministrului Petre Daea

  La începutul acestei săptămâni, după o perioadă de mai mult de 25 de ani în care nu a funcţionat, Staţia de Pompare a Apei Stânca Costeşti, din judeţul Botoşani a fost inaugurată în prezenţa ministrului agriculturii, Petre Daea.

  Lucrările de reabilitare la două din cele patru echipamente de pompare au fost realizate de compania Mecanex SA, Botoşani. În cadrul acestui proiect, realizat din fonduri guvernamentale, au fost reabilitate două agregate de pompare de tip 18 NDS, cu automatizările aferente şi lucrările hidromecanice. Investiţia în valoare de 749.997 lei s-a realizat într-un timp foarte scurt.

  Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, echipamentele aflându-se într-o stare avansată de degradare. Suntem foarte mulţumiţi deoarece am reuşit să finalizăm lucrările înainte de termenul limită, pe care l-am stabilit iniţial împreună cu domnul ministru. Acest lucru a fost posibil şi datorită bunei colaborări pe care am avut-o cu reprezentanţii filialelor teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare din Iaşi şi Botoşani. Investiţiile în sistemele de irigaţii susţin implicit şi industria ţării, noi fiind singura fabrică care produce pompe industriale din România”, a afirmat Ciprian Bidaşcă, aflat la inaugurarea staţiei de pompare.

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că este foarte mulţumit de calitatea lucrărilor şi de promptitudinea şi seriozitatea de care au dat dovadă reprezentanţii companiei Mecanex, acest proiect fiind doar primul pas din şirul de investiţii în agricultură, şi implicit, în proiectele de irigaţii din judeţul Botoşani pe care le are în plan.

  Alina CALINIUC

   

  Sursa: http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/o-companie-din-botosani-a-lansat-cea-mai-performanta-pompa-de-irigatii-de-dupa-revolutie–217432789.html

 
 • 27