x
Sustine-ne cu un like:

Istoric

Furnizăm produse de top
din 1972

Istoric

Compania MECANEX se adaptează nevoilor clienţilor, îndeplinind cu succes orice provocare. Personalul calificat şi tehnologia din dotare produc și execută o gamă variată de echipamente și agregate, turnate și prelucrate.

 • 1972

  ÎNFIINŢAREA iups

  IUPS a fost pusă în funcţiune în 1972, având ca profil de fabricaţie execuţia de utilaje şi piese de schimb pentru industria textilă.

 • 1975 – IUPS

  În 1975 la profilul iniţial de fabricaţie se adaugă producerea de utilaje pentru deformare plastică (prese de 6.3tf ÷65tf) şi o foarfecă mecanică pentru debitat profile (FP14).

  1975

 • 1979

  DEZVOLTAREA CONTINUĂ

  În 1979 începe asimilarea producţiei de pompe, activitate care s-a dezvoltat continuu.

 • PRODUCŢIA DE POMPE

  În 1985 încetează fabricarea de maşini textile, producţia de bază devenind pompele, fabricându-se în continuare, în paralel, și maşini de deformare plastică şi diverse piese de schimb.

  1985

 • 1990

  MECANEX

  Încă de la înfiinţare, Mecanex a dispus de tehnologia necesară pentru a produce şi executa o gamă variată de echipamente şi agregate, piese turnate şi prelucrate, cu utilizări în diferite domenii.

 • PRIVATIZARE – INTEGRALĂ

  Mecanex a fost privatizată integral în aprilie 2001, demarând un amplu proces de reorganizare şi retehnologizare, care a avut ca principale obiective creşterea flexibilităţii producţiei, a calităţii produselor şi lărgirea gamei de fabricaţie.

  2001

 • 2010

  EXTINDEREA GRANIŢELOR

  În ultimii ani, firma noastră a reuşit să intre şi pe piaţa Uniunii Europene, distribuind către firme din țări ca Austria, Germania şi Italia.

 • ÎMBUNĂTĂŢIREA CONTINUĂ

  Începând cu luna noiembrie 2014, Mecanex investeşte în dezvoltarea capabilităţilor – capacitatea de turnare a primului cuptor crescând de la 800 la 1200 kg. De asemenea, s-a achiziţionat o nouă maşină automată de împuşcat miezuri Laempe LL10, care creşte productivitatea execuţiei de miezuri şi îmbunătăţeşte calitatea suprafeţelor produselor finite.

  2014